Novi Sad
27.10.2017.
13:44 > 13:49
JKP "Čistoća" je raspisala javnu nabavku vrednu 20 miliona dinara za angažovanje privatnog preduzeća za čišćenje pojedinih novosadskih ulica, saznaje 021.rs.
  • G

    31.10.2017 18:28
    @Vlada - veoma mi je žao što ste mentalno oboleli i izgubili vezu između stvarnosti i imaginarnog sveta koji ste oko sebe konstruisali a ne primate adekvatan tretman i negu, najpre jer takvi predstavljate opasnost za sve građane koji imaju nesreću da vam se nalaze u neposrednom okruženju. Ipak mi je drago, koliko god istovremeno bilo tužno, da ste i dalje toliko glupi da sami sebe javno diskredituje višestruko bolje nego što bih to ja mogao, u valjda uverenju da ću ikada jednom neobrazovanom balavcu dozvoliti da laje bez adekvatne replike. To možete probati jedino sa vašim nesposobnim starateljima koji su vas pogrešno vaspitali, kod mene to nećete doživeti do kraja vašeg malog, bednog života.
  • Vlada

    31.10.2017 15:00
    @G

    Ali koliko je zabavno ložiti te. Ostavim jednu rečenicu i izazovem pola sata tvog istresanja verbalnog proliva, to su pola sata za koje te niko ne mora paziti i davati ti lekove.

    Neko mi dođe pivo.
  • G

    31.10.2017 13:18
    @Vlada - iako je zastrašujuće da ste toliko glupi da bez srama javno prikažete kako svoje mentalno stanje tako i nivo obrazovanja citatom mog teksta koji je čak i za budale naglasio sarkazam u sebi, očigledno bez efekta, ne mogu a da vam se ne zahvalim - sami sebe diskreditujete bolje od bilo koga. Dozvolite da vam nacrtam - tekst koji ste citirali i time glupo i naivno skočili sami sebi u usta je direktan odgovor na bezumnu tvrdnju lica potpisanog sa "Дођош" da me "neko plaća da pravim podele". Zato je, "gospodine", taj tekst u sebi sadržao i drugi deo iza zareza i doveo u pitanje "logiku" takvog zaključivanja. Žao mi je što ste glupi i što sam prinuđen da delim državu sa vama.
  • super

    31.10.2017 12:42
    mozda pociste i njegosevu ulicu, jednom ...
  • vera

    31.10.2017 11:32
    Bilo je vreme
    Sada ce ulice biti sasvim sigurno cistije.
    Privatnici ce za razliku od Cistoce, odgovarati ako ne odrade poisao kako treba.
    Pozdravljam novinu.
  • DS

    31.10.2017 08:57
    mislim da...
    ... niko ne moze tako brzo da ocisti ulice koliko sami 'gradjani koji vole svoj grad' mogu da ih zaprljaju...
    Treba sve poostriti i kaznjavati... Grad nam je postao veliko smetliste... gde god pogledam :(
    Jako bih volela da se animiraju i sami stanovnici grada Novog Sada i 1x nedeljno da ciste svoje okruzenje...
    A svakako da i nadlezne ustanove pojacaju ciscenje i odrzaanje, i da i sami za sobom ne ostave deo smetlista kada odu...
    A tek kada krene vetar! Pa se sve razleti? Ljudi obilaze i ne primecuju :( Cast izuzecima...
  • G

    30.10.2017 12:51
    @Дођош - "čoveče", pričam o fašizmu koji šire pojedinci u Vojvodini, koji građane etiketiraju "dođošima", optužuju ih bez dokaza za sve loše što se dogodi, prete im proterivanjem, otimanjem imovine i zahtevaju da imaju manja prava od "starosedelaca". Takvo ponašanje se "gospodine" zove fašizam, bez navodnika. Kad pojedinac izjavi da su doseljenici "brđani" i da su "navalili u miran kraj", osim što ih pežorativno etiketira tako ih i paušalno, bez ikakvih dokaza optužuje da su "nemirni", dok isto tako paušalno afirmiše "starosedeoce". Stoga prekinite da bezočno lažete da sam ja taj koji nešto "izmišlja".
    Moraćete "gospodine" i vi naučiti da uselili se u neku sredinu nakon nekog ili ne, i vi i taj imate potpuno ista prava jer živite u državi koja je takvog ustavnog uređenja. "Starosedelaštvo" vam ne daje nijedno veće pravo od onih koji su se doselili posle vas, bilo da su se doselili iz inostranstva, iz Srbije a van Vojvodine, iz Vojvodina a van Novog Sada ili na Liman iz Centra. A to "gospodine" znači da ne treba da se iko "prilagođava" ičijim nepisanim pravilima i maloumnim idejama, postoje samo ustav i zakoni koji moraju da se poštuju, sve ostalo je nečija proizvoljna izmišljotina.
    Iako se nisam nikada "doselio na ove prostore" veoma me interesuje zašto biste takvo pitanje uopšte postavili, zašto je za diskusiju o građanskim pravima bitno nečije poreklo, kao i na koji to način "nisam prilagođen" osim što ne delim "vojvođanska načela" da "dođoše" treba proterati iz Vojvodine?
  • Дођош

    30.10.2017 11:54
    @G
    Човече, о каквом “фашизму” причате?
    Он постоји само у Вашој субјективној перцепцији околине, коју очигледно не разумете.
    Увек онај ко се усељава у неку нову средину, мора тој средини да се прилагођава, а не обрнуто. Средина Вас је примила, као и све друге, зато је поштујте, не измишљајте нешто чега нема!
    When in Rome, do as Romans do!

    Када сте Ви се доселили на ове просторе и да ли сте се икада прилагодили мултиетничкој средини?

  • Sat

    30.10.2017 10:54
    Ala će nekom SNS funkcioneru da nameste tender... Kako se bogate dok narod i dalje ćuti! Pitam te narode DOKLE!
  • Vlada

    30.10.2017 10:29
    "Da li neko plaća vas da lajete na mene, da li je to ta vaša "logika"?"

    Opa, evo i paranoje, ona kod ovakvih poremećaja obično nastupa u paketu s ostalim simptomima a ne par godina kasnije, ali bolje ikad nego nikad!
  • hmm

    30.10.2017 10:18
    1. Ove angažmane ne treba da zaključuje JKP Čistoća kao posrednik, već Uprava za komunalne poslove s obzirom da im je u opisu nadležnosti "upravljanje komunalnim otpadom".

    2. Zašto bilo koje javne površine koje se prljaju nisu na neki način obuhvaćene programom održavanja čistoće?
  • G

    30.10.2017 08:38
    @Дођош - vašom izvitoperenom logikom "gospodine" i vi tzv. "dođoši" iritirate sve živo, bar prema tekstovima više lica koji obitavaju na ovim stranama - zašto onda vi ne poslušate te koje "iritirate" i odselite se iz Vojvodine ako već smatrate da svako ko "iritira" neku budalu mora da se povinuje njegovim maloumnim željama? Nijednom jedinom reči niste reagovali na ogoljen fašizam lica kojem sam se svojim komentarom obratio, ali vas baš moj komentar "iritira". Nemojte ga čitati! Ako ste mentalno poremećeni i niste sposobni da ne čitate tekst koji vas iritira, lečite se. Da li neko plaća vas da lajete na mene, da li je to ta vaša "logika"?
    Ponavljam i ja vama, prekinite da čitate moje komentare ili se lečite, ako ni zbog čega drugog onda zato što ste izgleda umislili da ste "kralj svih dođoša", da vas je neko izabrao da govorite u njihovo ime umesto samo u svoje. Nikada me nećete naterati da ćutim "gospodine", da li znate koje je značenje reči "nikada"? Neću da ćutim pred fašistima koji šire mržnju i netrpeljivost u Vojvodini, neću, te se toga izvolite vi "smiriti čoveče". Baš zbog te šarolike sredine u kojoj niste "gospodine" sami već koju delite između ostalog i sa mnom. Neću!
  • Дођош

    30.10.2017 07:23
    @G
    Човече, па иритирате све живо!
    Шта Вам је циљ, да се свађате са свима и сваким, да све вређате и да правите проблема где их нема?
    Неко Вас плаћа да правите поделе?
    Смирите се човече, ако не због себе, онда бар због других, који цене ову средину и шароликост народа и понављам, не “браните нас”!
  • G

    30.10.2017 06:23
    @Дођош - hvala i vama što vas iritira protivljenje neofašizmu u Vojvodini. Prihvatam da želite da živite u fašističkom društvu ali isto tako prihvatite i vi da ja to ne želim i da ni zbog kakve budale koju nešto "iritira" neću ućutati. Ako vas moji tekstovi "iritiraju", predlažem da ih ne čitate. Ako to niste u stanju, onda predlažem da zakažete pregled kod vašeg izabranog lekara i zatražite uput za psihijatra.
    @Opet ja - u pravu ste, ko je još video fašiste u Banatu kada svi znaju da su njegovi stanovnici genetski nesposobni da to budu.
  • NS

    29.10.2017 19:52
    Sad je jasnо zašto je grad toliko prljav zadnjih godinu i nešto. Verovatno i da se pripremi teren za ovako nešto. Ne znam kako je ranije ta ista čistoća uspevala da ipak znatno bolje čisti grad a sumnjam da je bilo više zaposlenih? I šta kaže tender, 75 radnika, zašto i sliku vlasnika firme ne stave? Slažem se sa novosadistom, ako neko treba da organizuje tender onda je to grad, a čistoća da učestvuje sa drugim firmama.
  • Adamovicevo naselje

    29.10.2017 18:42
    @ Nervirach
    Komsija zahvaljujem na savetu!
    Mozes da mi se pridruzis slobodno uvek kad vidis smece i korov u naselju!
    A sad ce nam jos malo i sneg pa uz rakijicu lakse radi lopata a bude i lepo druzenje!!!

    Welcome
  • Albatros

    29.10.2017 16:47
    Zbrinjavanje smeća
    Dobro je da je svest građana sve viša oko smeća. Ono može biti dobar izvor sekundarnih sirovina. To košta ali je lečenje ljudi, životinja i bilja još više košta. Na vezi međunarodnog puta i autoputa kod Inđije juče sam video iz kola ogromnu ružnu deponiju smeća.
  • Дођош

    29.10.2017 10:39
    Молба за @G
    Молим особу, која се потписује @G, да нас више “не брани”, јер својим текстовима само иритира.
    Хвала!
  • Nervirach

    29.10.2017 10:20
    Komsiji iz ,,Adamovicevog,, naselja, uzmes metlu pa pocistis. Staaari ovdasnji obicaj.
  • Adamovicevo naselje

    29.10.2017 09:38
    Konacno
    Kako god, konacno ce u Adamovicevom naselju neko proci sa metlom! Na samo 2,5 km od spomenika Svetozara Miletica ne mozes normalno hodati od smeca, izmeta “kucnih ljubimaca”, vodenih povrsina zbog zacepljene kanalizcije smecem... ulicu osvetljavamo postavljanjem reflektora na zgradu jer ne zelimo da nam iriniraju ispod prozora, da se narkomani drogiraju i deca ne inficiraju iglama i spricevima... pozdravljam inicijativu da makar neko povede racuna o ovom delu grada, a nadlezne jos jednom molim da asfaltiraju i urede ulicu Brace Grulovic od ugla sa Ulicom Tone Hadzica!!!
  • Opet ja

    29.10.2017 09:17
    G
    28.10.2017 • 06:28
    @Četvrta generacija - nadam se da ćete se odazvati pozivu za istorijsko fotografisanje potomaka fašističkih dođoša koji su naselili taj kraj Novog Sada tokom pedesetih godina prošlog veka pre nego što "brđanski dođoši" zauzmu vaše mesto i vaša fašistička prošlost padne u zaborav?

    Teško da su fašisti, preci su se doselili iz Banata.
  • DS

    29.10.2017 09:07
    @SNS
    “Miloše ako se i dalje pitaš za nešto obuzdaj tu bandu i izbaci ih iz vlasti!”

    Ne pita se ništa, jer bez tih i takvih, ne bi ni mogao da ima većinu u gradu, tj. “vlast”.

    Tačnije, tako ste sa takvima i dobili “vlast”, znaš ti to prijatelju vrlo dobro.
  • Kaligula

    29.10.2017 08:59
    Sistem je zreo za izmene...
  • Dele

    28.10.2017 23:39
    Sve gore i gore
    Ovoliko negativne energijei komentara zbog đubreta.. ma hajte.. to je samo đubre. ( Nisam robot ) pobeđujem na tenderu.
  • V

    28.10.2017 07:36
    Dosta!
    Otimanje para od gradjana, prelivanje u privatne/partijske novcanike. Dosta bre vise!!!
  • G

    28.10.2017 06:28
    @Četvrta generacija - nadam se da ćete se odazvati pozivu za istorijsko fotografisanje potomaka fašističkih dođoša koji su naselili taj kraj Novog Sada tokom pedesetih godina prošlog veka pre nego što "brđanski dođoši" zauzmu vaše mesto i vaša fašistička prošlost padne u zaborav?
  • Cistimo grad

    27.10.2017 22:27
    "Ostro pero"
    Gde dodje Spo tu trava ne raste, njihova polu pismena svita po Vodovodu ,Cistoci ,Stanu",stambenoj agenciji "! Stanisic Zaric ,Curcic i Danijela diplome imaju da mogu komotno da uzmu metlu i ciste grada i to sa onim korovacama metlama! ....Tako su poceli i sa jkp Stanom i na koje grane padose da se neki "Bosanski "Litvanac sunja po firmi a,konsultant mu je iz Pirota i da kupi jedno javno komunalno preduzece ! Docice taj Litvanac i do Cistoce,Trznice ,Vodovoda Lisja.......A,mi cemo da radimo za racune i tamo neke oran..ne !A,ako ne bude tako pretice nam jkp Informatika izvrsiteljema dobicemo racun sa potpisom Nenada Barca koji kupi "mrcnu" diplomu i vredi mu toliko da i moze i on u "jandrino jato" da cisti ulice !
  • Četvrta generacija

    27.10.2017 20:31
    u Ruđera Boškovića
    pera
    27.10.2017 • 16:11
    vidim ciste i jelicevu ulicu :)
    u svakom slucaju, manjak zaposlenih na terenu, a visak menadzera i promotera cistoce poknacelarijama nalaze da se anagazuju nove snage iz firme od kumovog strica svastike.
    ionako to nisu nase pare.

    To nije Jelićeva ulica, on je ovde dođoš.Ta ulica je napravljena pedesetih godina prošlog veka i u njoj su još uvek starosedeoci, tj njihovi naslednici većina.Uprkos pravoj navali brđana poslednjih godina, kao i njihovih kuća sa kamerama, zidovima i psima u naš miran kraj.
  • telep

    27.10.2017 20:28
    Opa cudno, i Telep malo da dobije ciscenje, setam limanom tamo lickaju ulice svakodnevno, izadjem kod mene na futoski put samo sto po gov..ma ne hodam, nisu ga bili ocistili tri cetiri godine.

    Pitanje je da li ce i ispunjavati obaveze, jer kada iznesem bastenski otad samo sto se sam ne raspadne u dzaku dok ga ne odnesu. Kante ponedeljkom odnose nekada i u 10 uvece.
  • Novosadista

    27.10.2017 20:25
    Zar ne bi bilo logično da grad Novi Sad raspisuje tendere i daje posao čisćenja i Čistoći i privatnicima?
  • bonze

    27.10.2017 17:34
    Neka se sve raspadne ali Djuru Damica i auto ne dirajte!!!!!Od bokanovog ispljuvka do naprednog Djure...
  • rodjak

    27.10.2017 17:32
    Max konobar i Piljic elektricar resavaju sudbinu na nivou:):):)),Terajte te mudrosere vise!!!!!!
    Dokle vise ti poltroni da idu iz firme u firmu???Pozaposljavali cele familije i ne mali broj ljudi koji placaju reket za stranku...Juce SPO danas kralj i budalastine...Ajde vise....
  • SNS

    27.10.2017 17:15
    Miloše ako se i dalje pitaš za nešto obuzdaj tu bandu i izbaci ih iz vlasti!
  • Đubre- super pos'o

    27.10.2017 16:59
    A kada će stići oni novi kontejneri koji su plaćeni 700.000 dinara komad, našim novcem naravno?
  • Kazi

    27.10.2017 16:50
    Ja znam
    Ko sme da se kladi u 50 marki da ce posao dobiti firma iz Sombora?
  • ajaaaaaao

    27.10.2017 16:44
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    to je u svakoj firmi bio POČETAK KRAJA
  • Dete

    27.10.2017 16:43
    Šansa za čistoću...
    Zašto samo firme?
    Pa ovo im je savršen način za upošljavanje samostalnih sakupljača sekundarnih sirovina...
  • cure

    27.10.2017 16:17
    da
    nekom je palo na pamet da kupi kamione ,zaposli 75 ljudi i čeka skupštinu nekog grada da ga angažuje.radikal gori ste od američkih gangstera
  • EvoOvako

    27.10.2017 16:12
    Analizica
    Sama cena je manja od 300 din/radni čas što i nije mnogo. Neko će reći da je to mnogo za "đubretara", ali kada se ukalkulišu dodatni troškovi poput poreza, goriva, administracije i sl. vidi se da i nije mnogo, ALI ! ! !
    Ali obzirom da je iza svake nabavke javnih preduzeća neka mućka, onda je i JEDAN dinar mnogo.
    Dalje, zašto je čistoća monopolista? Zašto iza njenih kamiona trče radnici u trenerka a? Gde je tu zaštita i bezbenost na radu?
    Ima mnogo pitanja, ali nema odgovora, odnosno ima i odgovora, ali nema odgovornih.
  • Nervirach

    27.10.2017 16:12
    Aaa, patriJoti kao niste fasisti, samo svojima, podobnima sa druge strane Dunava i Drine.
  • pera

    27.10.2017 16:11
    vidim ciste i jelicevu ulicu :)
    u svakom slucaju, manjak zaposlenih na terenu, a visak menadzera i promotera cistoce poknacelarijama nalaze da se anagazuju nove snage iz firme od kumovog strica svastike.
    ionako to nisu nase pare.
  • Maxa

    27.10.2017 16:07
    Ovakve malverzacije je americka mafija jos 30tih godina radla.
    Javno preduzece je namestalo privatne firme za odvoz smeca koje su u vlasnistvu bitnih ljudi iz mafije.
    Odlican nacin za namestanje tendera i pranje novca.
    Bice ovoga jos samo gledajte.
  • Ukazuje mi se

    27.10.2017 15:36
    Slatko li je čistiti.... kasu
    Partijski Čistač? Mislim, gradske kase, javnih sredstava. Sve će počistiti.
    Uskoro i Partijsko Zelenilo, Partijski GSP...
  • /

    27.10.2017 15:36
    /
    hoce li i iznajmljeni radnici ulaziti u istu kancelariju kao ostali zaposleni da ostave prilog stranci ili je razlika izmedju njihove plate i uplate iznajmljenoj firmi taj digitalni automatizam o kojem se prica?
  • Realista

    27.10.2017 15:29
    Zema zemi
    Kolko ovih sa sitnim prekrsajima zavrse u zarvoru gde jedu i spavaju o trosku drzave. E pa bolidi sa vlasti da vam kazem postoji nesto sto se zove DRUSTVENO KORISTAN RAD. pa za tih 20milki povecajte plate recimo vozacima gsp-a, a da, zaboravih, sistemski unistavate i to preduzece da bi vas doshljak privatnik to preuzeo.
  • Mihajlo

    27.10.2017 15:25
    Jelicu pa dokle
    Toplana,Stan sada Gerontoloski,Cistoca.....
    Ima li kraja ovom coveku
  • WorkingClassMilitant

    27.10.2017 15:24
    Revolucija!
  • Alexa Ns

    27.10.2017 15:23
    naprednOooo
    Čudim se ovako naprednom potezu JP Čistota pa koliko se sećam imaju viška zaposlenih??PA još angažuju sezonce,a sad će da plate i privatnika preko gilendera ovaj izvinjavam se tendera!!!???Nego kako se nisu dosetili ONAKO napredno kao JP Zelenilo pa se reorganizovali bar na dan dva tri...pa viškove iz kancelarija na ulice sa metlama u ruci na fotoSešn za medije kako se sad to moderno kaže....Naprednije bi bilo za sve njih ovaj nas. ...ah stalno nešto brka m te izraze prosto sam napredno zbunjen....Bitno je da će neko dobro da se ugra....ovaj opari i svima ovaj njima opet dobro ulice čiste buđelari puni a ti Novi Sade u ljigavštini truni!!!
  • Mile zlojeb

    27.10.2017 14:58
    Jel radi onaj gari iz Kaća reciklažu čvaraka?
  • knez

    27.10.2017 14:48
    Nigde ne piše da firma mora biti iz Novog Sada. Namešta se za nekog bratiju koji je već negde uradio istu šemu. Sudeći da firma treba da ima bar 75 zaposlenih, to bi odgovaralo firmi iz varoši/grada od 30-50 hiljada stanovnika, do udaljenosti 50km od Novog Sada.
  • Kaligula

    27.10.2017 14:48
    Ako ih sad ne sprecimo silom unistice nas...
  • Monopol za čiščenje

    27.10.2017 14:43
    Koliko vidim "Čistoća" ima monopol da čisti Novi Sad kako lično tako i da se pojavljuje kao posrednik u davanju poslova čišćenja privatnicima, a za uzvrat valjda dobija neku proviziju što je privatnoj firmi ustupila posao?
  • neko_iz_mase

    27.10.2017 14:43
    Zamalo
    A privatna firma će biti verovatno direktorove sestre muž vlasnik...
  • Radivoje Rokvić

    27.10.2017 14:35
    Evo rešenja!
    Smanjite administraciju i povećajte broj radnika koji stvarno rade posao zbog kojeg ste osnovani i nema problema. Bilo bi zanimljivo, ako neko zna podatak, koliko od 550 zaposlenih se odnosi na administraciju?
  • Lala

    27.10.2017 14:14
    To je dokaz da je Čistoća zrela za privatizaciju.
  • Ozna

    27.10.2017 14:13
    sve dozna
    Sta ocekivati od Jelica i njemu slicnim.........dokle trpeti nasilje nad ,,sivim ćelijama,,.......
  • Kacanin

    27.10.2017 14:10
    Cvarak fest,crni vir,jel i to spada u privatne stvari??Ipak mi imamo fakultetskwe kadrove u cistoci:)
  • Jaja

    27.10.2017 14:09
    Ta Cistoca... Grad nikad prljaviji a oni samo gledaju kako da maknu pare....

    Strasno je sto je to sve pod protektoratom grada...

    Ja sam se ranije cudio gledajuci americke filmove zasto uvek kriminalce prikazuju kao vlasnike gradjevinakih firmi i firmi za skupljanje otpada... Fala bogu, dosla demokratija pa to iz prve ruke mogu da saznam...
  • hemodroid

    27.10.2017 14:01
    Nejasno je zasto za 20 miliona nisu zaposlili cistace ulica, ocigledno se radi o namestanju posla nekom poznatom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna